S.a arkadaşlar.. Forumda genelde ya kilo ya da boyla ilgil konular açılmış.Kilo hakkında kendi çapımda bilgilendirmek istedim..
Ben 2-3 ay salona gittim ve orda bana ağırlıkla birlikte beslenme programı verdiler. Bende yararının olacağını düşündüğüm o diyeti yazacağım size.Umarım faydası olur.Kilo almak için salona yazılak güzel bişey tabi ama gitmek istemeyen ya da fırsatı, durumu olmayan arkadaşlar için bu beslenme bence yeterli olacaktır.İnternetten kapsamlı araştırma yaptığınızda da bulabilceğiniz bi diyet..
SABAH
2 orta dilim ekmek, 2 kibrit kutusu kadar beyaz veya kaşar peynir, 4-5 adet zeytin, 2 yemek kaşığı kadar pekmez veya reçel, domates, salatalık, biber.
ARA
1 su bardağı süt (2 yemek kaşığı pekmez ile), 5 adet tuzlu bisküvi, 1 adet meyve.
ÖĞLE
1 kase domates çorbası (kaşarlı), 1 porsiyon etli sebze yemeği, 1 porsiyon pilav veya makarna, 2 orta dilim ekmek, 1 kase yoğurt, 1 adet meyve.
ARA
1 porsiyon fıstıklı tel kadayıf.
AKŞAM
1 kase çorba, 1 porsiyon kurubaklagil yemeği, 1 porsiyon pilav veya makarna, 100 gram ızgara et, ton balıklı salata, 2 orta dilim ekmek, meyve.
GECE
1 su bardağı süt (2 yemek kaşığı pekmezle), 4-5 adet bisküvi, meyve.
Tamamen protein, karbonhidrat ve kalsiyum ağırlıklı sağlıklı bi diyet.Erkekler bunun yanında sporda yaptımı kas kitlesi artacaktır.
Bu arada konularda okuyorum genelde yanlış tavsiyeler verilmiş.Kimisi pc başından kalkma demiş ya da spor yapma uzun süre otur devamlı, bunlar bence yanlış çünkü hem tembelliğe alışırsınız hem sağlıksız kilo alırsınız hemde sosyal hayattan koparsınız bütün gün pc başında ya da evde. Uygulamak isteyen için program yukarda.Programı dört dörtlük uygulamak zorunda değilsiniz bulamayınca yakın şeyler yemeye bakın ben öyle yaptım.Mesela tel kadayıfı yerine başka bi tatlıda olabilir. Kolay gelsin hepinize..Ben faydasını gördüm umarım sizde görürsünüz..