sonbahar Meyveleri , Sonbaharda yenen Meyveler , Sonbaharda Hangi Meyveler Yenir , Hangi Meyveler Sonbaharda Yenir , Hangi meyve Hangi mevsimde Yenir , Sonbaharda yetişen Meyveler , yaz Ayı meyveleri







Ayva:
Ayva, protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ile demir, bakır, potasyum gibi minerallerce zengindir. Tohumları ise yağ ve protein içermektedir. Çocuklarda sağlığı koruyan ayva, büyüme ve gelişmeyi de hızlandırır. Her yaşta sinir sistemini güçlendirir, mide ve bağırsakları zararlı mikroplardan koruyarak hazımsızlık gibi sorunları önler. Grip ve nezlede iyileşmeyi hızlandırır. Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olur ve vücudu yorgunluk ve bitkinlikten korur. Ağız kokusunu önler. İçerdiği vitamin ve minarelerle kalp ve damar hastalıklarından koruduğu, varisi önlediği ve varis tedavisine yardımcı olduğu bildirilmektedir.

Nar:
Potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyve olan nar, B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de barındırır. Harareti kesen nar, enerji verir ve yorgunluğu giderir. Vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir. Çarpıntıyı giderir. Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak, başta cilt ve prostat kanseri olmak üzere, kansere karşı vücudu korur. Kandaki kolesterol oranını ve tansiyonu düşürür. Damar sertliğini önler ve damarları açar. Bu özellikleriyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kandaki şeker seviyesini de dengeleyerek şeker hastalarına iyi gelir.

Muşmula:
Muşmula, C vitamini ile karoten ve çeşitli mineraller içerir. Bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek ve mesanedeki kum ve taşları dökmeye yardımcı olur. Bağırsak iltihabına karşı faydalıdır. İshali giderir. Sinirleri güçlendirir. Mideyi kuvvetlendirir. Mide hastalıklarına faydalıdır ve kan dolaşımını düzenler.